زمان تخمین زده شده مطالعه: 4 دقیقه

کالباس جزو غذا های محبوب و پر طرفدار در میان افراد بزرگسال و کودکان است. اما چون افراد از طرز تهیه آن توسط کارخانه مطمئن نیستند و از ضرر های آن آگاه هستند ترجیح میدهند خودشان در آشپزخانه به صورت خانگی تهیه کنند. تا از طرز تهیه و مواد آن اطمینان کامل داشته باشند و بدون مواد نگهدارنده باشد. اگر عاشق کالباس خانگی مرغ هستید با وبلاگ ونکا برای یادگیری این آموزش همراه باشید.

مواد لازم کالباس خانگی مرغ :

  • سینه مرغ یا مرغ کامل بدون استخوان (1 کیلیو)
  • سیر 5 حبه بدون پوست
  • آرد 5 قاشق سوپ خوری
  • شیر خشک قنادی 100گرم
  • زرده تخم مرغ 3 عدد
  • یخ 6 تکه
  • سس خردل 1 قاشق سوپ خوری
  • روغن مایع 2 قاشق سوپ خوری
  • پودر تخم کرفس 1/2 قاشق چای خوری
  • فلفل سیاه یک قاشق چای خوری
  • دارچین ۱٫۲ قاشق چای خوری
  • پودر زنجبیل ۱٫۲ قاشق چای خوری
  • هل ساییده شده ۱٫۲ قاشق چای خوری
  • جوز هندی ۱٫۲ قاشق چای خوری
  • میخک ۱٫۴ قاشق چای خوری
  • پودر آویشن ۱٫۲ قاشق چای خوری
  • نمک به میزان لازم

نکته مهم : توجه داشته باشید حتما در تهیه کالباس خانگی مرغ از ران و سینه مرغ استفاده شود تا بهتر در چرخ گوشت چرخ شود

طرز تهیه :

برای تهیه کالباس خانگی مرغ ابتدا مرغ را شسته با ۵ حبه سیر پوست کنده در چرخ گوشت دو یا سه مرتبه کاملا چرخ میکنیم. بصورت جداگانه مواد خشک یعنی شیر خشک و آرد را به خوبی الک میکنیم. ادویه جات مثل فلفل سیاه – دارچین – پودر زنجبیل و هل – میخک – جوز هندی – آویشن – تخم کرفس را به آن اضافه کرده هم می‌زنیم بعد از آن زرده تخم مرغ را میریزم. سس خردل را هم به این مواد اضافه کرده تمام این مواد را به مدت ۵ دقیقه در داخل غذا میکس میکنیم.

حالا ۶ تکه یخ را کم کم به مواد داخل غذا ساز اضافه میکنیم و هم می‌زنیم. روغن مایع را داخل این مواد اضافه میکنیم هم می‌زنیم تا مواد کاملا با هم ترکیب شوند. قارچ ها را خرد کرده و آن را با یک قاشق غذا خوری آب لیمو و مقداری آب و نمک به مدت ۵ دقیقه روی حرارت تفت دهید و سپس به آن اضافه کنید. (از هویچ هم میتوانیم استفاده کنیم به صورت نگینی خورد کرده و روی حرارت نیم پز میکنیم. اما در طعم کالباس خانگی مرغ تاثیر چندانی ندارد فقط ظاهر زیبا تری به کالباس شما میدهد

نوبت اضافه کردن پسته در کالباس مرغ است…

در این مرحله پسته ها را اضافه میکنیم. خمیر را به خوبی ورز میدهیم. خمیر شما نه باید حالت سفت داشته باشد نه حالت خیلی نرم. اگه خمیر شل بود کمی از آرد را دوباره به آن اضافه کرده و با دست ورز می‌دهیم تا سفت تر شود.

دستمان را با آب خیس میکنیم تا حالت چسبندگی نداشته باشد و مواد کالباس خانگی مرغ به دست نچسبد. فشرده نمودن کالباس مهم است. حالا روی میز یا سطح صافی سلفون را باز میکنیم. خمیر را روی سلفن پهن میکنیم. حالا آن را صاف کرده و با دست فرم میدهیم. با کمک سلفون مواد را به صورت رول در می آوریم تا آبی که قرار است رول را داخل آن قرار دهیم به مواد نفوذ نکند. حتما ۳ دور سلفون را روی کالباس بکشید و بپیچید تا کاملا لوله ای شود. یک طرف سلفون را گره می‌زنیم یا با سیم روکش دار محکم میبندیم.

مواد کالباس مرغ را کاملا با دست فشرده میکنیم. حالا دوباره کاغذ فویل روی آن میکشیم. یک قابلمه به همراه آب را روی گاز میگذاریم تا جوش بیاید. حالا حرارت را روی حالت متوسط قرار دهید. کالباس داخل فویل را به روش بنماری به مدت 1/5 تا 2 ساعت میپزیم. بعد از یک ساعت و نیم تا دو ساعت کالباس را از داخل آب بیرون می آوریم. حالا بمدت 24 ساعت در داخل یخچال قرار میدهیم. کالباس خانگی مرغ آماده است. ?

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *